Jack Canfield är en av världens mest uppskattade utbildare och föreläsare med 40 års erfarenhet från den internationella föreläsningsscenen. Han har sålt över 125 miljoner böcker och innehar Guinnes World Record i flest antal titlar samtidigt (7 stycken) på New York Times Bästsäljarlista. Han är en av personerna bakom filmen "The Secret" och upphovsmannen till "Law of Attraction". Jack är också ansedd som ”Världens främste framgångscoach” och har inspirerat och skapat fler miljonärer världen över än någon annan.

Nu börjar hans karriär lida mot sitt slut och han ägnar sina sista yrkesmässiga aktiva år åt att lära upp sin efterträdare som skall föra hans framgångsprinciper vidare. Av flera tusen sökande, som genom tester och intervjuer, har en selektiv skara människor från hela världen valts ut för att förberedas inför att en dag ta över rollen som Framgångscoach nummer ett. Gävlebon Daniel Antonsson lyckades kvalificera sig och genomgår därför nu en ettårig utbildning som sker etappvis fysiskt i USA och däremellan veckovis via internet.

Den första etappen är precis avklarad och Daniel kom hem till Gävle med bra mycket större framgång än vad han själv hade förväntat sig.

- ”Konkurrensen var stenhård och det fullständigt kryllade av talangfulla och duktiga föreläsare, utbildare och företagsledare. De fick mig verkligen att känna mig underlägsen de första dagarna”, berättar Daniel.

Men några dagar senare svängde allt när Daniel själv fick kliva upp på scenen och leverera sina föreläsningar. En jublande jury bestående av sjutton personer och en åskådarskala i övrigt om cirka hundra personer gav stående ovationer och hyllningarna verkade aldrig ta slut. Jack Canfield själv klev sedan fram till Daniel och erbjöd honom att bli medförfattare till hans nästa bokprojekt.

- ”När ens idol och förebild sedan åtta år, som har 125 miljoner sålda böcker i bagaget, frågar om man vill vara med på hans nästa bokprojekt så säger man inte nej”, skrattar Daniel, som i det läget hade svårt att sätta ord på känslorna.

Nästa dag skulle visa sig innehålla fler överraskningar.
Lauri Flaquer, programledare för den prisbelönta amerikanska TV-showen Focus Forward, klev fram och berömde Daniel för hans föreläsningar. Hon menade att ”det här var något som hela USA måste få höra”, och bjöd därför in Daniel på stående fot att medverka i hennes TV-program som handlar om inspirerande entreprenörer.

-”Det hände verkligen mycket under några intensiva dagar och jag återvänder hem till Sverige fortfarande med båda fötterna på jorden men med en mängd spännande saker att fundera över. Bland annat ska jag ta ställning till ett längre lukrativt föreläsningskontrakt i USA”, avslutar Daniel.