Peter var bekant med den tidigare ägaren och när han fick veta att butiken var till salu så slog han till. Peter hade jobbat i fiskeredskapsbutik tidigare så det fanns inga betänkligheter. Nu sju år senare har Berras i Gävle utvecklats så att man är trångbodda.
- Det här har blivit min grej och utvecklats till något som jag inte kunde drömma om, säger Peter Tällberg. Vi är välsorterade men börjar bli trångbodda och behöver mer yta för att kunna möta kundernas krav.
Fiskeredskapen och kringutrustningen har utvecklats vilket innebär att den som är fiskeintresserad kan få ut mer av sin hobby.
- Det är viktigt med bra grejer för man skall få bästa möjliga utbyte av fiskeutflykten, säger Peter Tällberg. Om fiskekläderna klarar väder och vind så betyder det mycket för en bra fisketur.
Men det är inte bara redskap, det gäller också att kunna ge råd och tips om var de bästa fiskevattnen finns. Berras säljer också fiskekort till de flesta fiskevattnen i Gävleregionen, vilket ger bra feedback var det nappar bäst. Berras har också samarbetet i många år med Arbetarbladet och A-fisket.
I början av juli bär det av till Madeira igen för årets VM i Blue Marlin, men Peter Tällberg är bestämd med att man inte får önska lycka till. Därför blir det i stället en önskan om ”skitfiske”. Hoppas det hjälper…