I och för sig har vi två kommersiella radiostationer där jag bor, (Gästrikland, Sweden) men utbudet och variationen där är väl milt uttryckt ganska begränsat.
Med ett par minuters sökande på nätet fann jag hundratals olika kanaler över hela världen som dygnet runt spelar just den musik som jag föredrar.
Som gammal Elvis-fantast hittade jag en gyllene ljudkälla i form av Elvis Hits Radio:
http://www.live365.com/stations/elvishitsradio
som mellan Kungens fantastiska låtskatt spelar massor av tidstypisk musik från 50- och 60-talet - Woow liksom!
Jag har även en viss förkärlek för skön countrymusik och fann då
http://www.live365.com/cgi-bin/directory.cgi?genre=country
som sänder 248 countrykanaler - samtidigt!

Som musikdiggare har jag naturligtvis även det svenska dunderprogrammet Spotify installerat men visst är det skönt när någon annan väljer vilka låtar som är bäst inom en viss genre.

Nu kan ju inte alla gilla kungen, cowboymusik eller gamla godingar men som sagt det finns, inte bara något, utan massor för alla - inom alla genrer. Surfa in på http://www.live365.com
och hitta dina favoritkanaler.

PS. Lite amerikansk reklam som ger den där extra feelingen av musikalist roadtrip får du på köpet, liksom att just Elvis-kanalen spelar flera av Elvis bortglömda filmlåtar som skivbolaget valt bort att publicera från exempelvis Spotify. De kan visserligen inte jämföras med hans största hits - däremot har de ganska stort underhållningsvärde för oss nostalgiker och är naturligtvis långt ifrån så "sönderspelade" som de vanligaste radiohitsen.