Du har tiotusen kronor som du sätter in på banken och får en ränta på ditt insatta kapital.
Säg att du får 1% ränta. Inflationen i september var 1,4%. Inflationen gör att dina pengar blir mindre värda. Finns det någon logik att sätta in pengar på en konto? Ja, för banken. Du tjänar inga pengar på det. Banken gör det. De har nu möjlighet att låna ut nio gånger mer d.v.s 90000 kr tack vare en metod som heter fractional-reserve banking. Varifrån kommer pengarna?

Det här är standard inom bankväsendet och är omdiskuterat. På medeltiden var det förbjudet och klassat som ocker. Det gick så långt att bankirer halshöggs för sin metod.

Som beskrivits tidigare har pengar idag inget värde bakom sig. Guldet är borta ur bankernas valv,
vilket gör det möjligt att trycka pengar i vilken takt de vill. I statens goda namn utfärdas ”låtsaspengar” som nu kan lånas ut. De skapar pengar ur tomma intet.
Vad händer när fru Jansson vill låna 90000kr för att köpa en bil? Genom systemet att behålla de 10000kr som du satte in, kan banken låna ut dessa pengar och låta kunden betala ränta på dem. Ränta på låtsaspengar!
Dessutom äter inflationstakten upp fru Janssons surt förvärvade slantar som gör att hon får betala ännu mer! Lägg där till att hon som anställd betalar den högsta skattesatsen på sin lön.

Detta system väcker en del frågor. Hur kan staten skapa pengar? Finns det andra sätt att få sina pengar att växa? Hur länge håller systemet? Går det att förbereda sig för en kommande depression?

Svaren på frågorna får du finna själv. Det är bara ditt beslut om du vill veta och ta kontroll över dina pengar. Ingen annan gör det.

Här finns några länkar: http://www.trendsresearch.com
http://www.vraletter.com