MLM-företag, eller multi-level-marketing är på stark frammarsch i Sverige. MLM-företagen erbjuder människor ett alternativ eller komplement att tjäna extra genom att jobba hemifrån. Att bli distributör eller återförsäljare av en produkt kan vara en tuff uppgift. Företagen pratar om stora inkomstmöjligheter och ett rikare liv. Det är Quadra-plan, PayGate Accumulator och Compensation-Plan. Kompensationsplaner som ger ersättning för din egen och ditt teams försäljning. Det finns också bonusprogram som extra krydda.
Är det då pyramidspel eller seriös affärsverksamhet? Enligt lotterilagen är pyramidspel olagligt i Sverige. Däremot är gränsdragningen svår på grund av lagstiftningen. Många väljer att prova lyckan för att tjäna extra eller på sikt kunna jobba hemifrån och kontrollera sin tid.

Kunden köper dig före produkten, kompensationsplanen eller bonusprogram. Alla MLM-företag har den bästa produkten. Det som gör skillnad är hur du är, vad du står för och hur god ledare du är. Ledarskapet och förmågan att göra det enkelt att duplicera är nycklar till succé.

Tänk på hur du talar och vad du utstrålar. Är du osäker på produktens förträfflighet genomsyrar det presentationen. Prata hela tiden om nyttan av produkten och hur det kan göra kundens liv rikare. Kombinera presentationen med fakta och nyttan.

Traditionell nätverksmarknadsföring sker mun till mun. Internet är idag så utvecklat att det går bygga business online. Produkten är av underordnad betydelse. Det är du som expert som är den viktiga pusselbiten och en lykta för andra att följa. I båda fallen är det vitalt att bygga lista med prospekt och ta dem genom processen.

I ditt arbete är det bra med disciplin. För kalender och gör bara de sakerna som står. Tanken med hembaserad verksamhet är att få tid till annat. Planera därför det!