Skilsmässomöbler och ärvda pottskåp visade sig vara en marknad och ett identifierat behov. Det har successivt breddats till säker arkivlagring i specialutformade lokaler till digital arkivering och digital fakturahanterings tjänster.
Idag växer företaget SMT för Tobias Karlsson, Robert Holmström och Mathias Bohlin. Under Koneo Gävles invigning och mässa i torsdags fick de chansen att informera om sina tjänstelösningar till mässans besökare.
Vi lever och andas företaget just nu, berättar Robert Holmström. Mina personliga mål är företagets mål.
Robert är fokuserad och vet precis vad han vill. Som entreprenör är det hårt jobb som gäller innan det lyfter och får eget liv. Han gillar att resa och att ta en annan väg än massan, ser han som en roligare och mer utmanande resa.
Just nu ligger fokus på utveckling av extern arkivlagring och de digitala tjänster där färdiga kvalitetssäkrade lösningar finns för att lagra och hantera digitala dokument. De implementerar alltså lokala lösningar ute hos kunder för skanning av dokument och hantering av information, deras system täcker de flesta av marknadens digitala utbud och därför ser SMT att de är ett självklart val när man vill effektivera sin dokumentadministration.
De har också möjlighet att söka i sitt externa arkivlager via digitala löpnummer som kan knytas ihop med kundernas lokala system. Som exempel kan fraser ur ett gammalt avtal hittas, laddas hem och omskrivas på ett mycket effektivare sätt. Tekniken heter OCR-tolkning och den kan avgöra vad som är text och vad som är bilder vilket är nyckeln till alla funktioner i SMTs system.
Säkerhet finns också inbyggt när behov uppstår i fråga om behörighet och spårning av användare.
Ett av deras system gör det möjligt att attestera fakturor digitalt var du än befinner dig. Bild, text och även ljudfiler kan lagras och kan hämtas från distans.
SMT ombesörjer idag säkra lokaler för lagring för att säkerställa att skydd kan garanteras både för digitala och pappersburna dokument.
Den största utmaningen är att fokusera när det är så många bitar att hålla i, berättar Robert. I styrelsen sitter kunniga människor inom fastighetsbranschen, så vi har kompetens. Målet är att bli rikstäckande partner inom arkivering och dokumenthantering, SMT samarbetar idag med Ricoh samt koneo för att erbjuda kunderna helhetslösningar.
Arkivering är utrymmeskrävande och behovet stort. SMT har redan idag flera kunder och under Koneomässan fanns tillfälle att knyta nya kontakter.