Lars Arkesjö fick priset i egenskap av grundare till den populära Älgparken i Mo, norra Ockelbo.

Motiveringen löd: Årets Ockelboambassadör har gjort sig känd som en företagare med stort socialt ansvarstagande. I sitt företag har vår ambassadör berett meningsfull sysselsättning för personer som annars troligen skulle ha svårt att etablera sig på den ordinarie arbetsmarknaden.
Vår ambassadör är en arbetsgivare som med mycket värme och förståelse lägger ner ett enormt engagemang i sina anställda och inte sparar någon möda när det gäller att anpassa arbetsuppgifter och annat efter varje medarbetares förutsättningar.

Ambassadörens företag är ett attraktivt besöksmål som lockar Ockelbobor och turister från när och fjärran, i det gamla finnskogsområdet får besökarna tillfälle till natursköna upplevelser och möjlighet att stifta bekantskap med skogens konung på nära håll.
Vår ambassadör får varje besökare att känna sig välkommen och berättar mycket gärna om djuren och bidrar på så sätt till ökad kunskap om svenskt djurliv för alla intreserade.

- Det här känns fantastiskt roligt och jag känner mig verkligen hedrad, säger Lasse, som av personliga skäl månar om att ungdomar med funktionsnedsättningar skall få en meningsfull vardag och fritid.

- Intresset verkar öka hela tiden, berättar Lasse. Vi har ökat antalet besökare år från år och nu får vi även in allt fler långväga besökare från olika delar av världen. I slutet av maj hade vi t.ex påhälsning av ett sällskap bestående av präster, munkar och nunnor från Grekland och de var grymt intresserade av att veta mer om skogens konung, hälsar Lasse.

Med det stora intresse som finns för Ockelbo så lär nog bygdens egen ambassadör få en hel del att göra i parken även denna sommar.

För mer information om Älgparken se:
http://www.algparken.se