Enligt Lars Gellner är den enda egentliga nyheten med den nya sjukförsäkringen och ”rehabkedjan” att Försäkringskassan har fått en tidplan för sitt agerande. De har egentligen en enda uppgift vid långtidssjukskrivning och det är att bedöma arbetsförmågan. Syftet med de nya reglerna är att så många som möjligt skall få möjlighet att komma tillbaka till arbetslivet.
Första tidsgränsen handlar om dag 1 - 90 i rehabkedjan. Här bedömer Försäkringskassan endast arbetsförmågan i förhållande till det ordinarie arbetet eller andra tänkbara tillfälliga arbetsuppgifter på arbetsplatsen.
Dag 91 – 180 skall arbetsförmågan även provas mot andra permanenta arbetsuppgifter hos arbetsgivaren. Finns inga lämpliga arbetsuppgifter är man att betrakta som arbetslös om man bedöms klara andra typer av arbeten på arbetsmarknaden. Om man hittar annat arbete ger den nya lagen rätt till att få ledighet för provanställning i max 9 månader. Den som är sjukskriven 50 procent har även rätt till heltidsledighet för att jobba heltid.
Efter provanställningen är den sjuke inte tvingad att börja arbeta hos den nya arbetsgivaren.
Den som kommer tillbaka till det ordinarie arbetet efter provanställning, men inte bedöms kunna klara arbetsuppgifterna som står till buds, får ingen sjuklön om man bedöms kunna klara andra arbeten på marknaden.
Efter provanställningen är arbetstagaren skyldig att höra av sig till den ursprungliga arbetsgivaren och informera om hur det gick. Den som söker arbete under sjukskrivningstiden har inte skyldighet att informera om sjukskrivningen.
Från dag 181 skall Försäkringskassan pröva om den sjukskrivne klarar andra typer av arbeten på arbetsmarknaden. Om arbetsförmågan bedöms räcka till så upphör sjukpenningen och personen hänvisas i stället till A-kassan. Prövningen görs endast på arbetsförmågan. Man kan ha arbetsförmåga även om man ur medicinsk synpunkt har någon sjukdom.
Om arbetstagaren nekar till att delta i rehabilitering ger det saklig grund för uppsägning. Sjukdom i säg är inte grund för uppsägning, men om det inte finns arbetsuppgifter och arbetsoförmågan är bestående finns saklig grund för uppsägning.
Den som går tillbaka till arbetet efter sjukdom och blir sjuk igen inom 90 dagar återgår till den tidigare rehabkedjan. Efter 90 dagar startar en ny.
Lars Gellner sammanfattade sitt intressanta föredrag med orden: ”enligt de nya reglerna skall Försäkringskassan enbart bedöma arbetsförmågan”. Sen kan det vara värt att veta att de offentliga arbetsplatserna har betydligt fler långtidssjukskrivna än privata arbetsgivare!
Men det finns säkert en del kryphål som kommer i dagen vartefter, men Svenskt Näringsliv kommer att noga att följa utvecklingen, så vi får hoppas att få fler tillfällen att lyssna på Lars Gellner i Gävle!