– Sverige ska vara ett land där alla som kan arbeta ska ha ett arbete att gå till. Det är min syn på målet för jobbpolitiken. För att nå dit krävs det att vi fortsätter att vårda och utveckla arbetslinjen mot en arbetsmarknad som är både inkluderande och flexibel. Jag vill verka för bredare vägar in till arbetsmarknaden. Alla behövs.

– Det är fantastiskt kul att få hit en representant för regeringen, säger arrangören Nalle Rydstrand. Det känns som ett gott erkännande för det alla inom vårt nätverk arbetar för. Utifrån temat ungdom och framtid kommer det att bli mycket intressant att höra arbetsmarknadsministerns perspektiv.

Som arbetsmarknadsminister ansvarar Elisabeth Svantesson för:

Arbetsliv
Målet för arbetslivspolitiken är goda arbetsvillkor och möjlighet till utveckling i arbetet för både kvinnor och män. Arbetslivspolitiken ska bidra till att nå målen för den ekonomiska politiken och därmed även medverka till att skapa förutsättningar för en hög och uthållig tillväxt samt full sysselsättning.

Arbetsmarknad
Målet för området Arbetsmarknad är att insatserna ska bidra till en väl fungerande arbetsmarknad. Insatserna ska även bidra till den ekonomiska politikens huvuduppgift och regeringens mål om full sysselsättning. För att nå målet om en väl fungerande arbetsmarknad ska matchningen förbättras, den stadigvarande sysselsättningen på sikt öka och arbetslöshetsförsäkringens roll som omställningsförsäkring säkerställas.

Sedan tidigare är förre proffsboxaren Paolo Roberto och Charlie Söderberg, känd från Lyxfällan i TV klar för effect+dagen liksom Årets Affärskvinna i Gästrikland 2013 Cecilia To.

För mer information om effect+dagen se:
http://www.effectplus.se/aktiviteter/aktivitet-2.aspx