Missbruk är ett vanligt beteende, som går att ändra.
Den här artikeln handlar om beroendeframkallande beteenden av helt andra orsaker än droger och andra gifter.
Vissa, mig inkluderad, anser att TV-tittande är ett gift och missbruk av tid. Skulle du mot förmodan vara slav under denna fyrtiosextumsplatt-TVfempunktettljudinbyggdbox-apparat är första tipset att stänga av den. Var TV-fri några veckor och du kommer upptäcka att dygnet helt plötsligt hade fler timmar.
Missbruk är också att utnyttja andras tid och förtroende och aldrig ge tillbaka. Gåvan att ge får aldrig underskattas. Du får betalt tiofalt tillbaka. Tacksamheten av att hjälpa farbrorn över gatan eller kvinnan med bilproblem är den största av belöning.
Pengar missbrukas. Upplevelsen av att de passerar dig är fullkomligt sann. Pengar vill aldrig bli inlåsta. Dedt du kan göra nästa gång du handlar är att, förutom en inköpslista, ställa dig frågan: Är det något jag vill eller behöver? Då kommer du garanterat undan billigare!
Nu är du en idiot igen! Vad håller jag på med? Är det stående inslag i din vokabulär i hur du behandlar dig själv. Du är värd bättre. Du är unik! Ingen annan har din historia och ingen kan anklaga dig för att leva ditt liv. Dålig självkänsla är en tung och dyrbar drog som gärna tar andra med sig. När känslan kommer ta till detta: Jag duger som jag är! Idag ska jag vara den bästa versionen av mig själv.
Ensam är stark! Är det dina ord eller har de bara hängt med i tvåhundra år? Styrkan i att växa är att be om hjälp. Fråga de som är där du vill vara, de som har nått resultat. De delar gärna med sig.
Det är en stor utmaning att sätta sig på avgiftning. Dessa vaneframkallande ämnen har skapats under lång tid, kanske längre än du levt. Se till att du gör dig av med dem som kommer du att se att livet blivit dubbelt så fantastiskt!