Pengar. Roten till allt ont. Vi avundas dem som har det och föraktar de som är utan. Du vill vara osynlig i registren från kronofogden. Du vill undvika uppmärksamhet och håller dig till mittenfåran.
Säkrast så. Många år i mittenfåran. Många går i mittenfåran. Den blir allt djupare. Vallarna påfallande lika de snövallar som byggs på av snösvängen. Känslan är det samma. Sikten är obefintlig.
Hur ska kunna vara beredd när sikten är noll?
Du är oskyddad och har ingen chans att förbereda dig. En rallyförare är blind. Han har en kartläsare som förbereder nästa agerande. Vem har du som hjälper dig?

Hjulspåren är väl planerade av samhället. Vi bara hakar på och undrar sen hur det kunde bli så här!
Vi är lärda, präglade. Ställ inga frågor. Media bevakar dina intressen. Vad säger dessa källor?
Förra året pratades det inget om vad som händer i USA och hur guld och silverpriset skjuter i höjden. Nu börjar svensk media rapportera om detta. Finns det andra källor?

Det kommer en pensionering, tro mig. Den är lika säker som döden. De som har en bit kvar har byggt upp en immunitet. Ungefär som att: ”Cancer, det drabbar bara äldre”. ”Företaget har ju pensionssparat åt mig hela livet, det är lugnt”. Eller: ”Jag har jobbat så många år så jag får en stor pension.”

Hamnar du utanför systemet är du körd. Om du tillåter det. Tar du ett beslut och står vid det kan ingen klandra dig för att du stod upp för dig själv.