– Andreas är en kille som har visat bra karaktär, och som under fem år i USA, verkligen försökt kämpa sig in i NHL. Det känns jättebra att den vilja och den glöd som han har kan komma oss till del, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv. Nu vill han komma hem för att få en omstart, och att han kan hjälpa oss, och vi kan hjälpa honom känns verkligen bra. Trots sin ringa ålder har han mycket erfarenhet och han har spelat en väldig massa AHL-matcher. Han är dessutom en kille med fart och storlek. Att vi får addera det till vår trupp blir mycket bra. Det blir jättespännande att se vad vi kan göra tillsammans.

Andreas Thuresson (187/96) är född 1987, och kommer ursprungligen från Kristianstad. Han är hockeyfostrad i Malmö där han började i deras J18-lag säsongen 03/04. Han lämnade sedan Malmö och Sverige efter säsongen 06/07, och har sedan dess varit i USA och spelat i AHL (Milwaukee Admirals) och NHL (Nashville Predators) Den senaste säsongen har han spelat i Connecticut Whale i AHL, men nu blir det alltså två säsonger i Brynäströjan.
– Det ska bli jättekul att komma tillbaka hem igen. Jag har haft fem bra år här i USA, men kände nu att jag ville tillbaka hem, säger Andreas Thuresson. Jag tror att det kommer att bli en nytändning för mig att komma till Brynäs, och jag tror att det kan utveckla mitt spel. Jag kommer att försöka bidra så mycket jag kan till laget, och förhoppningsvis ska vi försöka ta några fler SM-guld tillsammans.

Andreas Thuresson är en duktig tvåvägsspelare med en bra spelförståelse. Han jobbar mycket hårt för sitt lag, och spelar ett aggressivt spel med mycket tacklingar. Han är mer av en rollspelare än en finlirare. Den senaste säsongen i Connecticut Whale gjorde han 24 poäng (14+10) på 82 spelade matcher. Varför väljer Andreas att komma till Brynäs IF?
– Jag känner några killar i laget sedan tidigare, och jag har bara hört gott om Brynäs, säger Andreas. De tar väl hand om sina spelare samtidigt som det finns en vinnarkultur i föreningen, en vilja att hela tiden vilja bli bättre. Jag tror jag har en stor chans att utveckla och förbättra mitt spel i den miljön. Jag vet också att det är en bra stämning i laget, det är ett bra gäng att komma till, och att organisationen också fungerar bra. Toppklass är vad jag har hört.

Andreas Thuresson kommer att anlända till Gävle, och ansluta till truppen under midsommarveckan.