Den totala utlåningen för ALMI GävleDala ommer att handla om ca 500 miljoner kr! Och det är starkt!För personalen innebär det att man får större resurser som skall komma marknaden till del.
- Organisationens enda egentliga förändring är att två styrelser och två VD blir en av var, säger Hans Astorin. För oss innebär det främst att vi får större och bredare kompetens att erbjuda våra kunder.
Både kontoret i Gävle och Borlänge blir kvar och det kan till och med bli ytterligare någon enhet ute i regionen. Bolagets säte blir i Dalarna och Borlänge men styrelsens ordförande rekryteras från Gävleborg. Vem det blir är inte klart.
- Våra kunder kommer inte att märka någon större skillnad med samma personal, säger Hans Astorin. Den största skillnaden blir att vi får större resurser att sätta in och som kommer att gynna sysselsättningen i både Gävleborg och Dalarna.
Sammanslagningen innebär också att den erfarenhetsbank och de nätverk, som ALMI är en del av, ger nya möjligheter för länets företagare att hitta samarbetspartners och mentorer.
Men info: http://almi.se/gavleborg