Då fick de tag på "älgmästare" Lars Arkesjö som för ett par år sedan startade Älgparken i Ockelbo. Arkesjö kastade sig i bilen och har sedan dess varit "älgpappa" på heltid.
- Det här är ett dygnet runt jobb , berättar Lars. Kalle skall ha mat var tredje timme så det blir inte många timmars sammanhängande sömn. Men det är fantastiskt roligt och nu när jag går runt i hägnen har jag hela tiden Kalle vid min sida.
- Men det var riktigt tufft i början så visst var vi rädda att Kalle inte skulle kunna räddas då han var både liten och svag. Men med vår specialvälling spetsad med grädde och massor av goda råd från vår veterinär i Uppsala så mår nu Kalle prima.
- Vi har nu tio älgar, varav tre är egna kalvar, i parken så nu hoppas och tror vi på en riktigt spännande och välbesökt sommar. Första året hade vi drygt femtusen besökare och förra året åtta och ett halvt tusen men nu börjar bokningarna och bussresorna i samarbete med Wij Trädgårdar strömma in i allt större takt så målsättningen är att ta emot minst tio- kanske tolvtusen besökare, hälsar Lars - och hans nya kompis Kalle.