Steven Crossen, andra namn på Kristdemokraterns riksdagslista, hade arrangerat det hela.
- Vi försöker hitta nya sätt för att få träffa nya väljargrupper så vi har bland annat annonserat det här på Facebook, berättade Steven.
Elin Nordin, stå-uppkomiker från Malmö men ursprungligen från Östersund, inledde med några roliga nedslag i ”verkligheten”. Sedan äntrade Göran Hägglund den lilla scenen och lät sig intervjuas av Elin, som hade klurat ut en del personliga frågor.
Sommar eller vinter? – Jag föredrar sommar för ljuset.
Havregrynsgröt eller fil och müsli? – Både och men fil eftersom det representerar sommar.
Vattensäng eller bollhav? – Bollhav när barnen var små men nu skulle jag kunna testa en vattensäng.
Semester eller budgetproposition? – Semester så klart, finns det över huvud taget någons om föredrar budgetproposition?
Vem tar största kanelbullen när ni i regeringen fikar, Reinfeldt? – Definitivt inte Fredrik, möjligen Jan Björklund.
Skulle du kunna tänka dig att testa stand-up? – Gärna eftersom den politiska debatten är ganska torftig i Sverige, särskilt jämfört med hur det är i England. Humor är dessutom att fint sätt att kommunicera!
Göran Hägglund berättade sedan att han varit i Hedemora på förmiddagen och invigt en ny vårdcentral.
- Vi har fått cirka 240 nya vårdcentraler i Sverige sedan vi införde fritt vårdval, sa Göran Hägglund. Vi räknar med att konkurrensen skall förbättra vården för patienterna, vilket är det viktigaste med reformen.
När det gäller privatisering av vård och omsorg menade Göran Hägglund att det gäller att använda resurserna på bästa sätt för att kunna förbättra vården. Det har också visat sig att privat vård sänker kostnaderna med 10 – 30 procent.
- Alliansen vinner valet kommer vi att fortsätta på den inslagna vägen om vi får väljarnas förtroende, sa Göran Hägglund. Vi har hittills dessutom satsat 40 miljarder för att Landstingen skall kunna korta köerna.
Kunde inte låta bli att ställa en fråga, inspirerad av Elin Nordin.
Kan du tänka dig sänkt skatt för att vi skall få bättre vård? – Jag förstår hur du menar, det gäller att kunna erbjuda bra och effektiv vård, högre skatt innebär inte med säkerhet bättre vård.
Exempel: i Gävleborgs län betalar invånarna den tredje högsta landstingsskatten i landet, vilket inte återspeglas i den vård som erbjuds…
After work var i alla fall trevligare än torgmöte, särskilt när det regnar! För ordningens skull var det upp till var och en att betala själv för alkoholhaltiga drycker!