Han heter Abdo Malik och bor med sin fru i en nyinköpt lägenhet på Brynäs.

Inom kort ska han börja kontakta företag i framförallt Gävle och Stockholm som kan tänkas vilja göra affärer med Förenade Arabemiraten.

– Min första uppgift är att intressera svenska företag för Arabemiraten. Nästa steg är att knyta kontakter mellan det svenska företaget och de olika emiraten eller andra företag runt gulfen.

Växande behov runt gulfen
Abdo Malik berättar entusiastiskt om den växande marknaden i Gulf-regionen.

– Det finns till exempel ett ökande intresse för träning och hälsa, och där ligger ju svenskarna lång framme när det gäller know how.

Han tror att även hälsovårdsföretag har stora möjligheter till goda affärer eftersom gulfstaterna, precis som Sverige, lägger ut mer och mer sjukvård på entreprenad.

– Och här i Gävle finns ju ett stort pappersföretag och ett ett stort mätföretag som borde ha stort intresse för gulfmarknaden, säger Abdo och ler.

Svenskar för stolta?
Givetvis tror Abdo att han snart ska lyckas att locka både ett och flera företag att göra affärer med Förenade Arabemiraten.
Men han tror samtidigt att en tröskel kan vara svenska företagares stolthet.
– Svenskar är kanske lite för stolta för att knacka på dörren till något annat land och visa upp vad de har att erbjuda.

– Många andra europeiska länders företagare har en helt annan syn på det här – de rullar ut röda mattan och gör verkligen allt för att visa sin vilja att göra affärer, medan svenskar kanske är lite bortskämda med att vara de som blir uppvaktade.

Bott flera år i Abu Dhabi
Abdo Mailik kom till Sverige från Sudan 1977. Han hade då hunnit skaffa en doktorsutbildning i affärsjuridik.

Efter ett samarbete med en dansk affärsman i början av 1980-talet fick han flera viktiga kontakter i Förenade Arabemiraten, där han sedan många år är delägare i konsultföretaget Progress.

Från 1993 har han haft fast adress i Abu Dhabi.
Att han nu återvänder till Sverige ser han som ett sätt att tacka för att han en gång togs emot här.

– Jag fick möjlighet att arbeta, studera, ta lån och studera i Sverige. Nu kan jag återgälda genom att hjälpa till att skaffa arbetstillfällen till svenska företag.

– Det finns hur mycket pengar som helst i Förenade Arabemiraten, avslutar Abdo Malik.

((instick))
Olika kulturer
Abdo Maliks affärsidé är att mot arvode skapa kontakter mellan svenska och arabiska företag.
Det innebär bland annat att överbrygga en del kulturskillnader.

• Börja inte prata affärer med en gång. Arabiska affärsmän vill lära känna dig, veta mer om din familj och intressen innan de börjar tala affärer.

• Bjud till. Ta med presenter och visa uppsakttning.

• Iaktta normer och outtalade regler – man ska till exempel inte sitta med ena benet över det andra vid samtal med en arab.

/GävleVeckan.se