Den 22-24 februari är det Bomässa i Gävle i Tennishallen (bredvid Läkerol Arena). Mässan fokuserar på bygg, boende, trädgård och interiör samt lokala matprodukter.
Vad innebär 2012 års resultat?
- För våra utställare innebär det stora möjligheter att göra bra affärer tack vare Bomässan, säger Carl-Johan Sandberg, marknadsansvarig hos Compass Fairs, som anordnar Gör Ditt Boende Bättre-mässorna. För våra besökare innebär det att de fått många värdefulla tips och information för sina planerade investeringar.
Mässan Gör Ditt Boende Bättre utses i senaste numret av branschtidningen VVS Forum som vinnare bland villamässorna!
Hur går planeringen?
- Vi har redan många utställare inbokade varav många bokade direkt efter 2012 års mässa, berättar Sandra Hessel, projektledare för mässan i Gävle, Men det finns alltid plats för fler så det är bara att höra av sig!
Vad blir det för extra inslag på Bomässan?
- Vi jobbar på det för fullt just nu så vi kommer snart att kunna presentera ett minst lika fullspäckat program som tidigare, säger Sandra Hessel. Det är i alla fall klart med Ylva Landerholm, trädgårds-rådgivaren som du kanske sett i SVT:s morgonsoffa eller i programmet Trädgårdsdrömmar i TV4.
Dessutom kommer clownen Mike och sveriges främsta expert inom solenergi, Lars Andrén - ordförande i Svensk Solenergi Förening och expert i Vi i Villas panel. På mässan kommer Lars Andrén att hålla inspirerande föreläsningar om solenergi.
Gör Ditt Boende Bättre mässorna har genomförts på 10 orter i år och nästa år arrangeras ytterligare stycken runt om i Sverige. Det blir tre nya orter som får besök av mässan: Helsingborg, Lidköping och Grebbestad.

Statistik för 2012:
Antal besökare på 2012 års mässor (10 st): 66 632 personer.
2 337 av dessa personer har svarat på undersökningen gällande mässan de besökt. Undersökningen genomfördes hösten 2012 på mässorna i Lund, Linköping, Karlskrona, Borås, Eskilstuna och Halmstad.
42 % av besökarna var män och 58 % kvinnor
Åldersgrupper: 18-25 år 12 %, 26-35 år 24 %, 36-50 år 33 %, 51-65 år 24 % och 66+ 7 %
Besökarnas boende: 61 % villa, 30 % lägenhet, 9 % radhus/parhus
Besökarnas investeringsplaner: 43 % renovering, 8 % ny lägenhet, 14 % nytt hus, 26 % trädgård/uteplats, 9 % inga planer
KÖPTRENDER OCH INTRYCK
72% har handlat på mässan
87% svarar att de efter mässan kommer handla av utställare
80% tycker mässan är mycket bra eller bra
19% tycker den är OK
1% tycker den är dålig