Under tisdagskvällen hölls en uppskattad föreläsning i Idrottsmedicin Stockholms regi på Karolinska Sjukhuset i Stockholm med inriktning på fotrörelsen och den inverkan som den ger på knän och höfter ur ett biomekaniskt perspektiv.

Kroppen fungerar som en helhet där smärta och andra symtom från en led eller muskel ofta är kompensation från en annan länk i kedjan som inte fungerar som den skall säger Jessica Parnevik-Muth som har flera års erfarenhet av att arbeta på en av USA:s mest ansedda Idrottskliniker. Sedan 2001 föreläser hon om funktionell biomekanik för sjukgymnaster, läkare och ortopedingenjörer både nationellt och internationellt.

Genom att se sambandet mellan olika kroppsdelar kan vi lättare diagnostisera orsaken till problemet fortsätter Ola Eriksrud som är anställd på Norwegian School of Sport Sciences som assisterande professor i biomekanik, där han föreläser i ämnena anatomi, biomekanik och fysiologi och arbetar som sjukgymnast för idrottare på olympisk nivå.

För närvarande är dom båda engagerade i Gary Gray och Gray Instituet med GIFT programmet vilket är ett årslångt projekt kring ”Applied Functional Science” som fokuserar på att öka förståelsen för hur människokroppen samspelar i ett muskuloskelettalt och neurologiskt perspektiv.

Tillsammans kommer Jessica och Ola att erbjuda en 2 dagars föreläsning i 3D Functional Science under hösten

3D Functional Science:
Jessica Parnevik-Muth, Leg Sjukgymnast, Certified Strength and Conditioning Specialist med vidareutbildning inom såväl Funktionell biomekanik, Idrottsmedicin, OMT, OMI och KBT

Ola Eriksrud, Master Physiotherapist, Certified Strength and Conditioning Specialist. Utöver en masterutbildning inom sjukgymnastik har han vidareutbildat sig inom manuell terapi, mjukdelsmobilisering samt träningslära.

All Sport och Idrott
http://www.sportidrott.se